Sjekklister og oppskrifter

Hvordan bør du bruke feriepengene?

Les

Sparing og investering

Barna inn på boligmarkedet

Et fortvilende spørsmål foreldre stiller seg. De fleste foreldre ønsker sterkt å kunne hjelpe barna inn i boligmarkedet. Mange klarer å løse dette ved å stille som kausjonist eller gi forskudd på arv. Men ikke alle har mulighet til å stille opp av en rekke ulike årsaker. Hvilke alternative måter kan barna komme seg inn på boligmarkedet?

Hverdagsøkonomi

Nettmøte om skattemeldingen 2024

Nettmøtet er nå avsluttet.

Pensjon

Visste du at du kan flytte pensjonen din?

Selv om vi alle vet at vi kommer til å bli pensjonist en gang i fremtiden, så er det overraskende mange som ikke vet hva dette vil bety for økonomien. Fire av 10 nordmenn aner ikke hva slags pensjonsordning de har, ifølge en undersøkelse Ipsos har gjennomført for DNB. Samtidig er det hele 70 prosent som ikke vet hvor mye jobben deres bidrar til pensjon. Dermed er det sannsynligvis enda flere som ikke vet at man faktisk kan flytte tjenestepensjonen sin dit man vil!

Sparing og investering

Ikke bli lurt av kryptosvindel

Interessen for å investere i kryptovaluta har økt betydelig de siste årene. Dette er fordi kryptoverdiene har steget kraftig, noe som fører til økt aktivitet i kryptomarkedet. Men dessverre, så er det flere tilfeller der privatpersoner investerer i krypto og senere oppdager at de egentlig har blitt svindlet.

Lån

Bytt til bedre betingelser uten å forlate hovedbanken din

Det siste året har vært sterkt preget av rentehevinger som har gjort hverdagen dyrere for de aller fleste. Samtidig sitter mange banker igjen med store overskudd, noe som virker ganske urettferdig. Derfor er det på tide å vurdere om du bør flytte lånet, sparekontoen, eller forhandle bedre vilkår hos din nåværende bank.

Juss

Et rettferdig arveoppgjør

Det er mange ting å tenke på i et arveoppgjør, og arverett kan være vanskelig juss. Det er ofte en krevende følelsesmessig situasjon og kan føre til konflikt i de beste familier. I tillegg kan det praktiske arbeidet med et arveoppgjør være omfattende.

Flere artikler
Norsk Familieøkonomi