Sjekklister og oppskrifter

Hvordan bør du bruke feriepengene?

Les

Sparing og investering

Vanvittig økning i innskuddsmarginene

Selv om rentetoppen sannsynligvis skal være nådd, ser dette ikke ut til å gjelde for sparepengene dine. Det er tydelig at innskuddsrentene henger langt etter markedsrentene. Noe som fører til at bankene nyter et rekordoverskudd, samtidig som forbrukerne opplever verditap på sparepengene sine.

Sjekklister og oppskrifter

Hvordan bør du bruke feriepengene?

Det er alltid kjekt å få litt ekstra penger inn på kontoen før sommerferien, og mange har allerede planer om hvordan disse midlene skal brukes. Men før du bruker alle feriepengene på impulskjøp eller en dyr ferie, er det lurt å vurdere hvordan du kan få mest mulig ut av dem. Derfor kommer vi med fem nyttige tips om hvordan du kan bruke feriepengene på en fornuftig måte.

Medlemshistorier

Sammen om økonomien

Sunniva og Fredrik kom til oss med et ønske om å ta en grundig gjennomgang av økonomien deres – alt fra A til Å. Det aller viktigste de ønsket å få hjelp med var fordeling av arv og boliglånet. Etter et møte med oss fikk de redusert kostnadene sine og økt renteinntekten, slik at de satt igjen med flere titusener kroner mer per år.

Juss

Vet du dette om ferie?

Hva skjer hvis ungene blir syke i ferien? Hvor mye ferie har jeg rett på? Kan jeg spare feriedager til neste år? Vi har samlet noen av de mest stilte spørsmålene om ferie og gir deg svarene.

Sjekklister og oppskrifter

Start konfirmasjonsplanleggingen tidlig

Vi opplever at flere av våre medlemmer ønsker råd om hvordan de kan gjennomføre en rimelig konfirmasjon, og når de bør starte planleggingen. En konfirmasjon kan ofte koste mindre dersom man er tidlig ute og derfor anbefaler vi å starte planleggingen tidlig. Selv om det kan virke langt fram i tid, kan det være lurt å begynne å tenke på sparing noen år i forveien.

Hverdagsøkonomi

Alt du trenger å vite om grønne boliglån

Stadig flere nordmenn kjøper energieffektive boliger eller oppgraderer boligen sin slik at de kvalifiserer for et grønt boliglån. Hva er egentlig fordelene med å ha et grønt boliglån og hvordan kvalifiserer man for det?

Flere artikler
Norsk Familieøkonomi