Hverdagsøkonomi

Hva er egentlig et indeksfond?

Les

Sparing og investering

Hva er egentlig et indeksfond?

Indeksfond har blitt stadig mer populært og mer omtalt i media, og det er ikke uten grunn. Gjentatte ganger har det blitt påpekt hvordan aktive fond ikke klarer å slå avkastningen til indeksfondene over lengre tid.

Hverdagsøkonomi

Alt du trenger å vite om grønne boliglån

Stadig flere nordmenn kjøper energieffektive boliger eller oppgraderer boligen sin slik at de kvalifiserer for et grønt boliglån. Hva er egentlig fordelene med å ha et grønt boliglån og hvordan kvalifiserer man for det?

Sparing og investering

Barna inn på boligmarkedet

Et fortvilende spørsmål foreldre stiller seg. De fleste foreldre ønsker sterkt å kunne hjelpe barna inn i boligmarkedet. Mange klarer å løse dette ved å stille som kausjonist eller gi forskudd på arv. Men ikke alle har mulighet til å stille opp av en rekke ulike årsaker. Hvilke alternative måter kan barna komme seg inn på boligmarkedet?

Hverdagsøkonomi

Nettmøte om skattemeldingen 2024

Nettmøtet er nå avsluttet.

Lån

Bytt til bedre betingelser uten å forlate hovedbanken din

Det siste året har vært sterkt preget av rentehevinger som har gjort hverdagen dyrere for de aller fleste. Samtidig sitter mange banker igjen med store overskudd, noe som virker ganske urettferdig. Derfor er det på tide å vurdere om du bør flytte lånet, sparekontoen, eller forhandle bedre vilkår hos din nåværende bank.

Hverdagsøkonomi

Julebudsjettet

Det kan være tøft å møte julen med alle forventinger som følger med. I år, vil hver av oss i snitt bruke ca. 12 500 kroner på julegaver, mat og drikke, og som oftest er det mange som kommer til å bruke mer penger enn det de faktisk har råd til. Hvilke muligheter har du for å senke de økonomiske kostnadene i julen? Og er det egentlig så viktig med de dyre gavene?

Hverdagsøkonomi

Hvordan får jeg råd til å kjøpe bolig?

Tom kom til oss fordi han ønsker å oppfylle boligdrømmen. Han er i tyveårene, nyutdannet og vil gjerne inn på boligmarkedet, men mangler egenkapital. Dette svarer eksperten

Hverdagsøkonomi

Disse kalendergavene koster ingenting

Forbinder du jula med flere og høyere kostnader, gavepress og kaotiske spontankjøp på kjøpesenter? Slik trenger det ikke være. Det finnes mange små grep man kan ta for å spare, også i jula.

Hverdagsøkonomi

Salg? Fleip eller fakta?

Vi nærmer oss høytidskos, som betyr litt mer i handlekurven enn normalt for de fleste av oss. Når det kommer til gaveinnkjøp, leter mange etter gode tilbud. Ofte er tilbudene dårligere enn du blir forespeilet.

Lån

79.000 kroner mer i renteutgifter årlig

Styringsrenten er fortsatt på det høyeste siden 2009, og har gått fra 0 til 4,50 prosent på litt over to år. Det har vært og er fortsatt drastisk for manges økonomi.

Medlemshistorier

Flyttet lånet - sparte 16 000 kroner i gebyr

«Sjekk boliglånsrenta», «Be om nye forsikringstilbud hvert eneste år», «Ikke stol blindt på banken din» er alle råd vi stadig gir og vil fortsette å gi. Du er kanskje lei maset, men selv den mest økonomiske av oss kan oppdage at en rask sjekk gir resultater.

Sparing og investering

BSU eller ikke BSU?

Hvilke alternativer finnes, og er BSU fortsatt en god sparemetode? Vi tar en titt på hva som gjelder nå.

Hverdagsøkonomi

Ny strømstøtte fra 1. september

Da var tiden endelig inne for en strømstøtte som sannsynligvis vil være enklere å holde styr på for forbrukerne. Dette er endringen som trer i kraft fra 1. september.

Hverdagsøkonomi

Dette kan du gjøre akkurat nå for å spare penger!

Du har kanskje hørt at å kutte ut unødvendige innkjøp som kaffe på kafé er en vei å gå for å holde budsjettet i sjakk? Joda, alle monner drar, men det er ikke her de store beløpene kan bli spart. Nå kommer noen enkle, men store grep du kan ta for din økonomi akkurat nå.

Hverdagsøkonomi

Brukt mer penger enn forventet i sommer?

Da er du ikke alene. Hvert år ser vi at kredittkortgjelden øker i juli, og hver august får vi en rekke henvendelser om hvordan regningene kan håndteres. Her kommer noen tips til deg.

Lån

Ditt ansvar som kausjonist

Trenger du noen til å stille som kausjonist, eller har blitt bedt om å stille som kausjonist for andre? Da bør du vite hva dette ansvaret innebærer.

Medlemshistorier

Hvor mye skal samboeren betale i husleie?

Våre rådgivere mottar ofte forespørsler fra samboerpar som ønsker råd om hvordan man på best mulig måte kan navigere seg gjennom en total eller delvis sammenslåing av økonomi.

Lån

Kan jeg flytte billånet?

Å flytte et billån er dessverre ikke like enkelt som å flytte en forsikring eller et boliglån.

Hverdagsøkonomi

Skal jeg velge depositum eller husleiegaranti?

Et depositum tilsvarer ofte et stort beløp - et så stort beløp at ikke alle har midler tilgjengelig. Da kan husleiegaranti være et alternativ, men husk - sjekk vilkårene nøye.

Hverdagsøkonomi

Hvordan bedre økonomien etter et samlivsbrudd?

Å havne i en situasjon der man bor alene, og kanskje har forsørgeransvaret for barn, er en vanskelig overgang. Både rent følelsesmessig, men også økonomisk.

Hverdagsøkonomi

Få orden og struktur på kontoene dine

Har du opplevd at pengene bare forsvinner hver måned? Vi viser deg hvordan du bør organisere kontoene dine og få kontroll.

Hverdagsøkonomi

Er elbil fortsatt lønnsomt?

En stor andel av fordelene elbileiere fikk, har nå falt bort i løpet av de siste årene. Er fortsatt elbil lønnsomt slik reglene er i 2023?

Hverdagsøkonomi

Ferie på budsjett

Er det mulig å få en fin ferie uten å sprenge budsjettet? Så klart det er! Gode ferieminner kan skapes med selv det minste budsjettet.

Tester og undersøkelser

Så mye varierer prisene på helårs reiseforsikring

Vi har tatt stikkprøver av en rekke ulike forsikringsselskapers reiseforsikringer, og det skiller opp mot 1500 kroner per år fra dyrest til billigst.

Pensjon

Ikke forhold deg passiv til pensjonen din

Vi ønsker alle å få mest mulig igjen den dagen vi sier farvel til arbeidslivet, og går inn i pensjonistenes rekker. Likevel er det få av oss som gjør noe med tjenestepensjonen vår – selv om mulighetene er der. Kanskje tiden er inne for å gjøre noe med det?

Hverdagsøkonomi

Hvordan spare mest mulig på strømregningen?

Strømregningen har blitt mer komplisert det siste året, og her snakker vi ikke bare om selve strømforbruket, men også nettleien din. Hvilken kombinasjon av tips kan du benytte deg av for å spare mest?

Lån

Slik kan du få bedre rente på boliglånet

Det er mange tiltak du kan gjøre for å spare inn på forbruket, men boliglånet er for de fleste den største utgiftsposten du kan faktisk gjøre noe med. Her kan du sannsynligvis spare flere tusen – om ikke titusener av kroner i året.

Hverdagsøkonomi

Stresset for matprisene?

Den mye fryktede 1. februar nærmer seg. Men er det egentlig noe å frykte i det hele tatt? Vi tar en gjennomgang av hvordan du kan spare mer penger med å ha is i magen.

Lån

Refinansiering – er det smart?

Noen har kanskje hørt at du ikke skal ta billånet inn i boliglånet, for da ender du opp med å betale ned på en bil i flere tiår. Men er det slik at refinansiering egentlig kan være svært gunstig? Selv om du kan spare inn på en rekke ting i hverdagen, er det lånene dine som kan gi deg størst besparelse!

Hverdagsøkonomi

(+) Slik kan du spare penger ved å sette opp budsjett

Det ser ikke ut til at prisene på produkter og tjenester blir lavere med det første. Derfor kan et budsjett være ekstra viktig nå.

Hverdagsøkonomi

Slik påvirker årsskiftet privatøkonomien din

Ved ethvert årsskifte ser vi både bortfall og nye tilførsler av lover, regler, skatter og avgifter. Dette året er intet unntak, og vi går gjennom noen av de tingene som er annerledes i år, sammenlignet med i fjoråret.

Hverdagsøkonomi

Tips og triks for ditt matbudsjett

Det er ikke å stikke under en stol at matvareprisene har vært unormalt høye det siste året, og bare fortsetter å øke nå ved årsskifte. Men det finnes noen gode råd som kan gjøre denne budsjettposten litt mindre – selv i tider med høye priser!

Hverdagsøkonomi

Dette må du være oppmerksom på i møtet med strømmarkedet

Strømprisene har vært utfordrende for mange det siste året, og med dette har strømselskaper markedsført avtaler i fleng. Disse kan se gode ut på papiret, men viser seg å være svært dårlige.

Hverdagsøkonomi

Nettmøte om skattemeldingen 2022

Møtet er nå avsluttet og vi takker alle for deltakelsen.

Medlemshistorier

Hvordan kan du investere arven?

Karianne kontaktet oss etter hennes far hadde gått bort. Hun hadde arvet en sum penger, og visste ikke hvordan hun kunne forvalte disse på best mulig måte. Da kom vår rådgiver med et tips som senket hennes faste månedlige utgifter betraktelig.

Hverdagsøkonomi

Planlegg sommerferien nå

Det meste tyder på at denne sommeren blir den første mange nordmenn finner frem kofferten igjen, og drar utenlands siden 2019. Allerede kniver mange om flybillettene, og prisen for en familieferie kan bli dyr.

Hvordan redusere strømregningen?

Vi går mot en dyr vinter når vi ser på strømmarkedet i dag. Det har vært rekord på rekord, og ifølge ekspertene har vi ikke sett de siste rekordprisen enda. Men hva kan du gjøre for å få kostnadene ned?

Sjekklister og oppskrifter

Gode råd for trygg netthandel

Tidligere juridisk direktør i Forbrukertilsynet Frode Elton Haug, oppsummerer sine råd om hvordan du handler trygt på internett.

Hverdagsøkonomi

Derfor bør du ha kredittkort

Kredittkort blir ofte plassert i samme kategori som forbrukslån og har fått et ganske dårlige rykte. Det er kanskje ufortjent.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2020

Kåringen av Norges beste banker gjennomføres årlig med formål om å avdekke hvilke banker som er best over tid.

Medlemshistorier

Eierandel i felles bolig

Mange samboerpar lever som om de er gift og deler både bolig, økonomi og gjerne også barn sammen. Hvordan skal man da finne frem til en rettferdig fordeling av eiendeler?

Hverdagsøkonomi

Nettmøte om skattemeldingen 2021

Nettmøtet er nå avsluttet - sjekk svarene fra rådgiverne her!

Hverdagsøkonomi

Skattemeldingen for 2020 - hva er nytt?

Som i fjor vil skattemeldingen bli tilgjengelig på forskjellige dager, mellom 16. mars og 7. april.

Medlemshistorier

Vibekes nye spareplan

Med et mål om å oppgradere til en større bolig fikk Vibeke hjelp av rådgiver til å lage en tilpasset spareplan.

Hverdagsøkonomi

Trygg strømhandel - hva er det?

En ny sertifiseringsordning for strømleverandører er lansert, og skal bidra til at det blir tryggere og enklere å være strømkunde.

Hverdagsøkonomi

Statsbudsjettet 2021

Hvordan vil statsbudsjettet påvirke din økonomi i 2021.

Lån

Luksusfellen - våre råd og tips

Gjeld kan vokse ukontrollert og plutselig har man mistet oversikt. Noen ganger er konsekvensene alvorlige, mens andre ganger handler det mest om prioritering.

Lån

Boliglånsforskriften - hva skjer nå?

Finanstilsynet har foreslått at dagens boliglånsforskrift, som regulerer hvem som får boliglån og hvor mye man kan låne, strammes inn.

Pensjon

Snart får du din egen pensjonskonto

I 2021 får 1,5 millioner arbeidstakere i privat sektor samlet sin pensjonsopptjening fra innskuddspensjonsordninger på en egen pensjonskonto. Hva betyr det?

Hverdagsøkonomi

Gjør noe fint for andre denne julen

Det sies at det føles enda bedre å gi enn å få, og julen er intet unntak.

Lån

1,9 millioner nordmenn kan få billigere boliglån

Enslig, gift, ung eller godt voksen - det betyr ingenting. Overraskende mange nordmenn har én ting til felles som gjør at de kan spare stort på boliglån.

Forsikring

Mobilforsikring - er det verdt det?

Prisene på mobiltelefoner har skutt i været de siste årene, og telefonene blir mer og mer avanserte og derfor kostbare å reparere.

Hverdagsøkonomi

Innovasjon og nytenkning på boligmarkedet

Inngangsbilletten til boligmarkedet er utenfor rekkevidde for mange, spesielt unge nyutdannede. Heldigvis dukker det stadig opp nye innovatører, som åpner dørene slik at flest mulig får ta steget inn i egen bolig.

Medlemshistorier

Så mye kan du spare på alternativ transport

Vi blir oppfordret til å gå, sykle og bruke kollektivt for å spare miljøet, men hvor mye kan du egentlig selv spare på å endre egne vaner?

Sparing og investering

Hva burde jeg gjøre med sparepengene nå?

Styringsrenta er historisk lav og fører til ekstremt lav innskuddsrente. Det er dårlige nyheter for de av oss som sparer i bank.

Hverdagsøkonomi

Slik blir strømmen smartere

Norges første heldigitale strømselskap gir oss en introduksjon til hvordan din hverdag kan bli litt smartere og strømmen litt billigere.

Sjekklister og oppskrifter

Tips til norgesferien 2020

Selv om den planlagte utenlandsferien kanskje er kansellert tror vi at årets ferie i eget land blir minst like fin.

Medlemshistorier

Når flyselskapet slår seg vrang

Reisen blir kansellert og du har rett på pengene tilbake, men flyselskapet nekter. Maria er nok ikke alene om å krangle med flyselskap eller reiseoperatør i disse dager.

Hverdagsøkonomi

Nettmøte om skattemeldingen 2020

Nettmøtet er nå avsluttet - sjekk svarene fra rådgiverne her!

Sjekklister og oppskrifter

Skattemeldingen for 2019 - hva er nytt?

Vi oppsummerer de viktigste endringene, datoene og tipsene slik at du er forberedt når du mottar skattemeldingen.

Medlemshistorier

Slik blir det billigere å kjøpe seg inn i felles bolig

Mens noen samboere leier av hverandre i felles bolig har andre et stort ønske om å kjøpe seg inn, men vegrer seg på grunn av kostnadene dette medfører. Ved å velge noen smarte løsninger kan man sikre seg store besparelser.

Hverdagsøkonomi

Spar på boligsalget - unngå risikoen

Har du allerede funnet en kjøper til boligen din? Propr hjelper deg med den siste delen av boligsalget.

Tester og undersøkelser

Norges beste banker 2019

Fjoråret var preget av flere renteøkninger og derav økte kostnader for lånekunder, men hvilken bank var billigst?

Sparing og investering

Hvordan velge riktig fond

Er du nybegynner innenfor aksjesparing kan det enkleste være å opprette en spareavtale i et billig globalt indeksfond. Da har du gjort mye riktig.

Sjekklister og oppskrifter

4 tips før jul

Bruk tid med de du er glad i, kjøp smart og unngå å bli tatt av kjøpepresset. Vi gir deg noen viktige sparetips til jula.

Sparing og investering

Hva er egentlig en aksjesparekonto?

Aksjesparekontoen har vært i nyhetsbildet lenge allerede, men mange synes fremdeles konseptet er litt uklart.

Hverdagsøkonomi

Samboere - bør jeg kjøpe meg inn i boligen?

Mange par som går fra kjærester til samboere velger å flytte inn i den enes bolig istedenfor å kjøpe nytt i første omgang.

Hverdagsøkonomi

Slik bør eierandelene fordeles

«Vi vil begge gjerne eie en andel av felles bolig, men har ulik økonomi - hvordan sikrer vi rettferdig fordeling?»

Sjekklister og oppskrifter

Gjeldsregisteret - slik sjekker du gjelden

Gjeldsregisteret har vært årets store snakkis og mange har allerede fått føle på konsekvensene av at informasjon om usikret gjeld nå er lett tilgjengelig for banker og andre kredittinstitusjoner.

Medlemshistorier

Maiken sparer over 3 000 kroner årlig

Noen medlemmer glemmer å ta nytte av fordelene sine. En liten påminnelse og en kjapp telefon kan i noen tilfeller faktisk spare deg for flere tusener.

Hverdagsøkonomi

5 nyheter i bankbransjen

Teknologiske fremskritt, nye direktiver og innovasjon i bransjen bidrar til å gi norske bankkunder enklere, sikrere og mer effektive bank- og betalingstjenester. Vi har oppsummert nyhetene.

Pensjon

Ny offentlig tjenestepensjon

Fra 2020 erstattes den gamle pensjonsordningen i offentlig sektor med en ny modell som blir gjeldende for ansatte født i 1963 og senere.

Forsikring

Bilforsikringens bonussystem

For de fleste forsikringer vil forsikringstaker ikke oppleve premieøkning etter erstatningsutbetaling, men andre forhold som økende skadehistorikk i forsikringsselskapet kan gi økte priser for kundene. Bilforsikring er derimot litt annerledes da det her benyttes et bonussystem.

Lån

Lønner det seg å bake billånet inn i boliglånet?

Renten på et billån vil alltid være høyere enn renten du har på boliglånet ditt.

Hverdagsøkonomi

Stegene i en inkasso-sak

Trenger du informasjon om de ulike stegene i en inkassosak? Her kan du se hvordan et krav utvikler seg, og når kan du forhandle.

Hverdagsøkonomi

Til studenten – dette må du huske ved studiestart

Enten du er student og flytter ut for første gang eller skal flytte til et nytt studiested, er det mange ting å huske på. Vi gir deg noen av våre beste råd for hvordan du kan skape et godt utgangspunktet for din studentøkonomi.

Sjekklister og oppskrifter

Husk dette før du reiser

Reisen er planlagt for lenge siden, bagasjen er ferdig pakket og hele familien gleder seg til årets ferie. Før avreise har vi noen gode tips som både kan gjøre turen tryggere og billigere.

Hverdagsøkonomi

Gjeldsregister til nytte eller besvær?

Økende gjeld og mislighold, strengere krav og høyere rente. Disse temaene har preget økonominyhetene en god stund. Nå kommer snart gjeldsregistrene også. Hvilken betydning får disse for deg?

Hverdagsøkonomi

PSD2 gir deg bedre vilkår og flere valgmuligheter

PSD2 eller betalingstjenestedirektivet er EUs regulering av betalingstjenester i EU- og EØS-land, inkludert Norge. Direktivet ble innført 13. januar 2018 og åpner for store endringer knyttet til betalingstjenester for norske forbrukere.

Hverdagsøkonomi

Nettmøte om skattemeldingen 2019

Forsikring

Dette bør du tenke på når du skal velge livsforsikring

En livsforsikring bør tilpasses etter behov, familiesituasjon og økonomi. Ulike livssituasjoner krever ulik tilpasning, og det er heller ikke sikkert du trenger livsforsikring. Vi gir deg rådene du bør lese før du velger livsforsikring.

Tester og undersøkelser

Fikk du den beste renten i 2018?

Årets bankundersøkelse er endelig klar, og den avdekker en rekke endringer fra fjorårets kåring.

Sparing og investering

Det lønner seg å ha flere banker

Det er mange grunner til at man bør være selektiv når man velger bank. For de fleste er rentevilkår viktigst, men ikke alle er like flinke til å sjekke om de har de beste vilkårene.

Sjekklister og oppskrifter

Slik ansetter du din egen vaskehjelp

Ønsker du å ansette din egen vaskehjelp? Vi viser deg hvordan!

Sjekklister og oppskrifter

Disse tipsene hjelper deg å spare strøm

Økning i strømprisene, høyere boliglånsrente og dyrere mat skaper en ekstra utfordring for mange husholdninger i Norge.

Hverdagsøkonomi

Nå kommer 50- og 500-kroneseddelen

18. oktober 2018 lanseres 50- og 500 kroneseddelen, de to neste valørene i Norges nye seddelserie.

Hverdagsøkonomi

Planlegge arv?
Dette må du tenke på

Arv kan være et sensitivt tema som mange gjerne vil unngå, men for husfredens skyld kan det lønne seg med åpen og ærlig kommunikasjon.

Hverdagsøkonomi

Oppgradere boligen? Dette kan du få støtte til

For mange nordmenn er det viktig å være miljøvennlig, og derfor ønsker noen å gjennomføre endringer i hjemmet som kan være positivt for miljøet. Utfører du energitiltak i hjemmet, kan du få penger tilbake gjennom Enovatilskuddet.

Sjekklister og oppskrifter

Selge bruktbil? Les våre 7 tips

Når man skal selge bilen sin selv er det mye å være oppmerksom på, både før, under og etter salget.

Hverdagsøkonomi

Lease, dele eller abonnere på bil?

I løpet av de siste årene har det skjedd store endringer innen bilhold. Ikke bare er måten vi kjører på i stor utvikling, men også det tradisjonelle eierforholdet utfordres.

Hverdagsøkonomi

Over 50 millioner for mye i eiendomsskatt

I 2017 identifiserte vi over 3200 boliger i Oslo kommune som kan ha fått feilberegnet eiendomsskatten, og som dermed har betalt for mye eiendomsskatt. Så langt har alle fått medhold i sin klage.

Hverdagsøkonomi

Viktigheten av å lære barn om økonomi

Med urovekkende lite opplæring i privatøkonomi gjennom skolen, blir det foreldrenes ansvar å lære barna om dette. Mislykkes man med denne opplæringen kan resultatet bli et liv med dyr gjeld og vanskeligheter med å få endene til å møtes.

Hverdagsøkonomi

Derfor bør du lease bil

En bil faller fort i verdi, og et bilkjøp er ingen investering for folk flest. Et ønske om forutsigbarhet er grunnen til at mange heller velger å lease.

Tester og undersøkelser

Konsekvenser ved kommunereformen

Fra 1. januar 2020 vil Norge ha gått fra 426 til 354 kommuner, hvorav 13 kommuner blir slått sammen mot sin vilje. Hvordan vil dette påvirke kostnadene til innbyggerne?

Sjekklister og oppskrifter

Tips til en bedre studentøkonomi

Å gå fra å bo hjemme med foreldre som har ansvaret for det meste av utgifter, til å flytte for seg selv med ansvar for egen økonomi, er en stor omstilling.

Hverdagsøkonomi

Bør barna ha eget bankkort?

Barn som vokser opp i dag vil ha et ganske annet forhold til kontanter enn det voksne har, og har hatt. Vi beveger oss mot et kontantløst samfunn, men bør barn ned i syvårsalderen ha et eget bankkort?

Sjekklister og oppskrifter

Hvordan bruker du bankkortet i utlandet?

Det er mange som velger å tilbringe deler av ferien sin i utlandet, og gjerne i varmere strøk. På ferie i et annet land er man ofte usikker på om det bør betales med kort eller kontanter, hvor man skal ta ut penger, og hvilket kort man bør bruke. Vi har satt sammen en sjekkliste for hvordan du bør bruke kortet i utlandet.

Sjekklister og oppskrifter

De beste feriene trenger ikke å koste mye

Å reise på ferie kan fort bli en dyr affære, og særlig hvis man er en hel familie som skal reise. Men dersom du er flink til å planlegge trenger ikke ferien ende i at du blir ruinert etter tre uker.

Hverdagsøkonomi

Kvinner og samlivsbrudd

Et samlivsbrudd oppleves ikke bare tøft for følelseslivet. For det økonomiske kan det ha store konsekvenser, og ofte er det kvinnen som kommer dårligst ut.

Hverdagsøkonomi

Spar tusenvis på dagligvarehandelen

Dagligvarebutikkene konkurrerer beinhardt om deg som kunde. De fleste har et lojalitetsprogram, og de har stadig tilbud på utvalgte varer. Vi viser deg hvordan du kan spare mye ved å handle smart og være godt orientert.

Foto: tv3.no

Medlemshistorier

Livet er ikke like idyllisk
som på Luksusfellen

Vi opplever nesten daglig at personer med betalingsproblemer og store forbrukslån ringer oss for å få hjelp til å ordne opp i deres fortvilte situasjon. Dessverre er det ikke alle som får det svaret de nok skulle ønske.

Hverdagsøkonomi

Nå kommer de nye sedlene

30. mai lanseres de to første valørene i Norges nye seddelserie. Sedlene inneholder flere nye sikkerhetselementer som du bør ha kjennskap til.

Hverdagsøkonomi

Eiendomsskatt i Norge

Kommunene bestemmer selv om og hvordan eiensomsskatt skal innføres, og dette gjør eiendomsskatt til et uoversiktelig tema for mange. I denne artikkelen får du en enkel forklaring på hvordan eiendomsskatten beregnes.

Lån

Vær forberedt
til boligkjøpet

Både kjøp og salg av bolig fører vanligvis med seg en rekke spørsmål. Her får du noen gode råd og praktisk hjelp før du går i banken.

Foto: iStock.com

Sjekklister og oppskrifter

Gode råd for å
spare drivstoff

Syns du drivstoffprisene begynner å bli veldig høye? En måte å få ned disse kostnadene på er rett og slett å begynne å kjøre mer økonomisk. Her får du noen gode tips.

Foto: iStock.com

Lån

Hvordan blir din økonomi
dersom renten øker?

En undersøkelse gjort av Norstat for Nordea viser at titusener av husholdninger vil slite med et lite rentehopp på bare ett prosentpoeng. Les hvordan du kan forberede deg på en renteoppgang.

Foto: iStock.com

Hverdagsøkonomi

Slik avslører du lokkeprisene

Er du en av dem som elsker å shoppe strøm, og bytter jevnlig fra selskap til selskap for til enhver tid å være sikker på at du har den beste avtalen? Ikke vi heller…

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Når den billige strømavtalen
blir rådyr

For å teste ut et tilbud som egentlig virket for godt til å være sant, valgte Trine å bestille strømavtalen som lå øverst på strømpris.no. Les hvorfor det ikke tok lang tid før hun var tilbake til sin gamle leverandør.

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Betaler du for mye for å se TV?

Noen ganger får vi henvendelser som egentlig ligger litt utenfor vår kjernerådgivning, men som vi likevel ønsker å hjelpe våre medlemmer med. Hvordan kan en for eksempel best spare penger på TV-tittingen?

Foto: iStock.com

Hverdagsøkonomi

Baby på vei? Slik forbereder du deg økonomisk

Å være vordende foreldre kan være fylt med spenning, og skrekkblandet fryd. Hvis du skal få første barn, vil hverdagen din endres for alltid. Det involverer også store økonomiske forberedelser. Her får du noen tips!

Foto: iStock.com

Juss

Skal du kjøpe eller selge bruktbil?

Ved mange overdragelser av bruktbil mellom privatpersoner oppstår konflikter. Er du klar over hvilke rettigheter du har?

Foto: iStock.com

Medlemshistorier

Jeg vil hjelpe barnet mitt
med å kjøpe bolig!

Høye boligpriser og strenge krav til egenkapital gjør at mange unge trenger hjelp fra foreldre for å kunne kjøpe seg egen bolig. Men langt fra alle foreldre tenker over hvordan denne type hjelp kan gå utover deres egne planer og drømmer.

Illustrasjonsfoto: iStock.com

Hverdagsøkonomi

Endelig får du en
felles strømregning

Er du en av dem som vegrer deg mot å bytte strømselskap fordi du da må betale to strømregninger – en for nettleie og en for strøm? Nå slipper du endelig å irritere deg over dette.

Hverdagsøkonomi

Dette betyr Statsbudsjettet for deg

Regjeringens forslag til Statsbudsjett 2017 viser en fortsatt ekspansiv finanspolitikk. Mange av oss vil nok oppleve at vi betaler litt mindre i skatt til neste år. Her er en oppsummering av poster som kan være viktige for deg.

Medlemshistorier

Når den ene parten
ikke vil mer

Vi opplever ofte å bli kontaktet av medlemmer som kommer i en situasjon der den andre parten ikke ønsker å fortsette samlivet. Hva gjør man da hvis banken ikke er villig til å finne løsninger på hvordan en kan få sitte igjen med hus og hjem?

Illustrasjonsfoto: iStock.com

Hverdagsøkonomi

Overforsikrer du
leiebilen?

Hvor mange bokser krysser du av i når du bestiller leiebil? Sannsynligvis trenger du bare en brøkdel av de forsikringene du betaler mye penger for.

Medlemshistorier

Hjelp, barnet mitt
blir voksen!

Når man fyller 18 år mister foreldrene i utgangspunktet innsyn i ungdommens kontoer, samt at mange opplever at de unge får tilbud om både forbrukslån og kredittkort. Hvordan kan du som forelder få litt bedre kontroll i denne overgangen?

Foto: Elisabeth Tønnesen

Lån

Nesten halvparten må mase på banken

46 prosent av de spurte medlemmene i Norsk Familieøkonomi sier at de selv må passe på at banken gir dem riktig rente ved rentenedsettelser.

Hverdagsøkonomi

Sjekk om du kan spare skatt

Hvor fører jeg utbytte fra aksjer? Får jeg fradrag for unormalt høye tannlegeutgifter? Les svarene fra da vi hadde nettmøte med Skatteetaten.

Lån

Avlyser årets bankkåring

Etter 21 år med kåring av Norges beste bank blir vi i år nødt til å bryte tradisjonen. Grunnet manglende data, uoversiktlig prising og ikke minst et uoversiktlig produktbilde må vi dessverre medgi at det blir umulig å sammenligne alle bankene i Norge.

Vi tester budsjett-apper

Tester og undersøkelser

Budsjett? Appsolutt

Vi har gjort jobben og funnet fram de beste budsjett-appene.

FOTO: Pål Christensen

Hverdagsøkonomi

Nettmøte på
aftenbladet.no

Eksperter fra Norsk Familieøkonomi svarte på spørsmål fra Aftenbladets lesere om personlig økonomi.

Hverdagsøkonomi

Pass på at du ikke betaler for mye skatt

Selv om selvangivelsen blir stadig enklere, er det fortsatt viktig å sjekke at alle opplysningene stemmer. I nettmøtet vårt kan du stille dine spørsmål til Skatteetaten.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund, NRK

Hverdagsøkonomi

– Bankselgere må slutte å kalle seg rådgivere

Salgsbudsjetter er en viktig del av hverdagen i norske banker, og de ansatte blir målt på hvor mange forsikrings- og spareprodukter de klarer å selge deg som kunde. Likevel får de fortsatt lov å kalle seg rådgivere.

Tester og undersøkelser

Her er avgiftene lavest

For andre år på rad troner Sola kommune øverst på listen over hvilke norske kommuner det er billigst å bo i.

Hverdagsøkonomi

Still dine spørsmål om skatten

30. april er det frist for levering av selvangivelsen. Sammen med Skatt vest arrangerte vi nettmøte slik at du kunne få svar på dine spørsmål.

Hverdagsøkonomi

Bedre råd i 2014

Trenger du noen tips til hvordan 2014 kan bli best mulig – økonomisk sett?

Hverdagsøkonomi

Det holder ikke å bare
klippe kortet

Kredittkort er smart når det brukes riktig. Vi anbefaler alle med ryddig økonomi å ha et slikt kort, men vi er opptatt av at du velger riktig.

Tester og undersøkelser

Vi tester kredittkort

Skandiabanken går av med seieren i Norsk Familieøkonomis test av kredittkort.

Hverdagsøkonomi

Sparer 23 000 kroner på å bytte bank

– Hadde aldri drømt om at det skulle utgjøre så mye.

Sjekklister og oppskrifter

Sjekkliste før ferien

Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og mange gjør seg klare til å pakke kofferten på vei til sommerens eventyr. Vi har laget en liten sjekkliste til deg før du reiser.

(Foto: Eirik Anda/BITMAP)

Hverdagsøkonomi

Aktør for bedre personlig økonomi

Det er praktfull utsikt fra åttende etasje i Forum Jæren - et landemerke i det flate landskapet. Det er her Norsk familieøkonomi holder til og bruker sin innsikt på områder som angår personlig økonomi. Det var i 1995 at Harald Vaaland og Terje Hamre startet selskapet.

Sjekklister og oppskrifter

10 energiråd ved kjøp av bolig

Er du på boligjakt og har funnet drømmehuset? Gjør en grundig vurdering av energikostnadene før du underskiver kjøpekontrakten.

Hverdagsøkonomi

”Dingsene” som sluker strøm

TV, PC og andre dingser til hjemmeunderholdning tar stadig større plass på strømregningen. Visste du at spillmaskinen Playstation 3 bruker like mye strøm som tre kjøleskap?

Hverdagsøkonomi

Ta et krafttak på hytta

Hjemme har vi kanskje både montert varmepumpe og satt inn nye trelagsvinduer. Tiltakene hjelper oss å få ned sluttsummen på strømregningen. Nå blir stadig flere også bevisste på strømforbruket på hytta. Det er særlig nettleien som ofte er dyrere for hytteeiere enn for fastboende, og som øker lønnsomheten ved å gjennomføre tiltak.

Norsk Familieøkonomi