Sjekklister og oppskrifter

Hvordan bør du bruke feriepengene?

Les

Sjekklister og oppskrifter

Hvordan bør du bruke feriepengene?

Det er alltid kjekt å få litt ekstra penger inn på kontoen før sommerferien, og mange har allerede planer om hvordan disse midlene skal brukes. Men før du bruker alle feriepengene på impulskjøp eller en dyr ferie, er det lurt å vurdere hvordan du kan få mest mulig ut av dem. Derfor kommer vi med fem nyttige tips om hvordan du kan bruke feriepengene på en fornuftig måte.

Sjekklister og oppskrifter

Start konfirmasjonsplanleggingen tidlig

Vi opplever at flere av våre medlemmer ønsker råd om hvordan de kan gjennomføre en rimelig konfirmasjon, og når de bør starte planleggingen. En konfirmasjon kan ofte koste mindre dersom man er tidlig ute og derfor anbefaler vi å starte planleggingen tidlig. Selv om det kan virke langt fram i tid, kan det være lurt å begynne å tenke på sparing noen år i forveien.

Hverdagsøkonomi

Disse kalendergavene koster ingenting

Forbinder du jula med flere og høyere kostnader, gavepress og kaotiske spontankjøp på kjøpesenter? Slik trenger det ikke være. Det finnes mange små grep man kan ta for å spare, også i jula.

Lån

Ditt ansvar som kausjonist

Trenger du noen til å stille som kausjonist, eller har blitt bedt om å stille som kausjonist for andre? Da bør du vite hva dette ansvaret innebærer.

Hverdagsøkonomi

Få orden og struktur på kontoene dine

Har du opplevd at pengene bare forsvinner hver måned? Vi viser deg hvordan du bør organisere kontoene dine og få kontroll.

Sjekklister og oppskrifter

Gode råd for trygg netthandel

Tidligere juridisk direktør i Forbrukertilsynet Frode Elton Haug, oppsummerer sine råd om hvordan du handler trygt på internett.

Hverdagsøkonomi

Derfor bør du ha kredittkort

Kredittkort blir ofte plassert i samme kategori som forbrukslån og har fått et ganske dårlige rykte. Det er kanskje ufortjent.

Sjekklister og oppskrifter

Oppskriften - hvordan kjøpe aksjer

Ifølge Google Søketrender var aksjehandel noe av det nordmenn var mest nysgjerrige på i 2020. Vi gir deg oppskriften.

Pensjon

Det viktigste pensjonsrådet

Et enkelt grep kan utgjøre en betydelig forskjell for hvor god avkastning du får på pensjonssparingen din, og det tar deg kun ett par minutter å fikse.

Pensjon

Egen pensjonskonto - spørsmål og svar

Fra 1. februar kunne 1,5 millioner nordmenn opprette egen pensjonskonto hos selvvalgt leverandør. Vi har svarene på de vanligste spørsmålene om egen pensjonskonto, også kalt EPK.

Hverdagsøkonomi

Skattemeldingen for 2020 - hva er nytt?

Som i fjor vil skattemeldingen bli tilgjengelig på forskjellige dager, mellom 16. mars og 7. april.

Pensjon

Når bør du pensjonere deg?

Etter innføring av nye regler kan man fortsette i jobb samtidig som man får utbetalt pensjon, uten at dette medfører reduksjon. Lønner det seg eller bør du vente?

Lån

Luksusfellen - våre råd og tips

Gjeld kan vokse ukontrollert og plutselig har man mistet oversikt. Noen ganger er konsekvensene alvorlige, mens andre ganger handler det mest om prioritering.

Hverdagsøkonomi

Gjør noe fint for andre denne julen

Det sies at det føles enda bedre å gi enn å få, og julen er intet unntak.

Lån

1,9 millioner nordmenn kan få billigere boliglån

Enslig, gift, ung eller godt voksen - det betyr ingenting. Overraskende mange nordmenn har én ting til felles som gjør at de kan spare stort på boliglån.

Forsikring

Mobilforsikring - er det verdt det?

Prisene på mobiltelefoner har skutt i været de siste årene, og telefonene blir mer og mer avanserte og derfor kostbare å reparere.

Sparing og investering

Hva burde jeg gjøre med sparepengene nå?

Styringsrenta er historisk lav og fører til ekstremt lav innskuddsrente. Det er dårlige nyheter for de av oss som sparer i bank.

Sjekklister og oppskrifter

Tips til norgesferien 2020

Selv om den planlagte utenlandsferien kanskje er kansellert tror vi at årets ferie i eget land blir minst like fin.

Sjekklister og oppskrifter

Skattemeldingen for 2019 - hva er nytt?

Vi oppsummerer de viktigste endringene, datoene og tipsene slik at du er forberedt når du mottar skattemeldingen.

Hverdagsøkonomi

Spar på boligsalget - unngå risikoen

Har du allerede funnet en kjøper til boligen din? Propr hjelper deg med den siste delen av boligsalget.

Sparing og investering

Hvordan velge riktig fond

Er du nybegynner innenfor aksjesparing kan det enkleste være å opprette en spareavtale i et billig globalt indeksfond. Da har du gjort mye riktig.

Sjekklister og oppskrifter

4 tips før jul

Bruk tid med de du er glad i, kjøp smart og unngå å bli tatt av kjøpepresset. Vi gir deg noen viktige sparetips til jula.

Hverdagsøkonomi

Samboere - bør jeg kjøpe meg inn i boligen?

Mange par som går fra kjærester til samboere velger å flytte inn i den enes bolig istedenfor å kjøpe nytt i første omgang.

Hverdagsøkonomi

Slik bør eierandelene fordeles

«Vi vil begge gjerne eie en andel av felles bolig, men har ulik økonomi - hvordan sikrer vi rettferdig fordeling?»

Sjekklister og oppskrifter

Gjeldsregisteret - slik sjekker du gjelden

Gjeldsregisteret har vært årets store snakkis og mange har allerede fått føle på konsekvensene av at informasjon om usikret gjeld nå er lett tilgjengelig for banker og andre kredittinstitusjoner.

Hverdagsøkonomi

Stegene i en inkasso-sak

Trenger du informasjon om de ulike stegene i en inkassosak? Her kan du se hvordan et krav utvikler seg, og når kan du forhandle.

Hverdagsøkonomi

Til studenten – dette må du huske ved studiestart

Enten du er student og flytter ut for første gang eller skal flytte til et nytt studiested, er det mange ting å huske på. Vi gir deg noen av våre beste råd for hvordan du kan skape et godt utgangspunktet for din studentøkonomi.

Sjekklister og oppskrifter

Husk dette før du reiser

Reisen er planlagt for lenge siden, bagasjen er ferdig pakket og hele familien gleder seg til årets ferie. Før avreise har vi noen gode tips som både kan gjøre turen tryggere og billigere.

Sjekklister og oppskrifter

Bekymret for renteoppgangen? Her er våre 10 beste tips

Nordmenn har høy gjeldsbelastning, og undersøkelser viser at 22% av nordmenn vil slite med en renteøkning på ett prosentpoeng.

Sjekklister og oppskrifter

Slik ansetter du din egen vaskehjelp

Ønsker du å ansette din egen vaskehjelp? Vi viser deg hvordan!

Sjekklister og oppskrifter

Disse tipsene hjelper deg å spare strøm

Økning i strømprisene, høyere boliglånsrente og dyrere mat skaper en ekstra utfordring for mange husholdninger i Norge.

Sjekklister og oppskrifter

Slik handler og sparer du smart

Hvordan samler og bruker man poeng fra fordelsprogram best? Vi gir deg en enkel guide til hvordan du kan bli en mer bevisst forbruker på nett.

Sjekklister og oppskrifter

Selge bruktbil? Les våre 7 tips

Når man skal selge bilen sin selv er det mye å være oppmerksom på, både før, under og etter salget.

Sjekklister og oppskrifter

Skattefradragene du bør sjekke

Mange som åpner skattemeldingen nøyer seg med å sjekke om de må betale eller får igjen penger. Dermed er det også mange som går glipp av flere fradrag de kan ha krav på. Hvis du ønsker å sjekke hvilke fradrag du kan ha krav på, men ikke vet hvor du skal begynne, bør du starte med å tenke på hva som endret seg i løpet av fjoråret.

Medlemsfordeler

Hvordan snakke med barna
om trygg nettbruk

Selv om mange foreldre er flinke til å snakke med barna om trygg nettbruk, kan det være vanskelig å vite nøyaktig hvordan man går frem. Vi har derfor samlet 7 råd som kan hjelpe foreldre med å gi barna en opplæring i trygg og hensiktsmessig internettbruk.

Sjekklister og oppskrifter

Hvordan få råd til å kjøpe bolig

Stadig færre unge eier sin egen bolig, mye på grunn av egenkapitalkravet på 15 prosent. Vi viser deg hvordan din boligdrøm kan bli mulig.

Sjekklister og oppskrifter

Tips til en bedre studentøkonomi

Å gå fra å bo hjemme med foreldre som har ansvaret for det meste av utgifter, til å flytte for seg selv med ansvar for egen økonomi, er en stor omstilling.

Sjekklister og oppskrifter

Jobbe redusert

Fulltidsjobb og familielivet er en hektisk kombinasjon. I hverdagen skal en rekke over kjøring, henting, husarbeid og fritidsaktiviteter, og tiden strekker ikke alltid til. Mange ser seg nødt til å jobbe fullt for å få endene til å møtes, selv om man gjerne ønsker å få mer tid mer hjemme.

Lån

Møte med banken?
Her er din sjekkliste

Møte med banken? Vi gir deg sju punkter som du bør gå gjennom før eller imens du er i møte med banken.

Sjekklister og oppskrifter

Hvordan bruker du bankkortet i utlandet?

Det er mange som velger å tilbringe deler av ferien sin i utlandet, og gjerne i varmere strøk. På ferie i et annet land er man ofte usikker på om det bør betales med kort eller kontanter, hvor man skal ta ut penger, og hvilket kort man bør bruke. Vi har satt sammen en sjekkliste for hvordan du bør bruke kortet i utlandet.

Sjekklister og oppskrifter

De beste feriene trenger ikke å koste mye

Å reise på ferie kan fort bli en dyr affære, og særlig hvis man er en hel familie som skal reise. Men dersom du er flink til å planlegge trenger ikke ferien ende i at du blir ruinert etter tre uker.

Sjekklister og oppskrifter

De 10 beste flyttetipsene

Våren er høytid for kjøp og salg av bolig, og kanskje skal du eller noen i familien din flytte i vår? Her får du 10 gode tips fra Eie Eiendomsmegling.

Foto: iStock.com

Sjekklister og oppskrifter

Gode råd for å
spare drivstoff

Syns du drivstoffprisene begynner å bli veldig høye? En måte å få ned disse kostnadene på er rett og slett å begynne å kjøre mer økonomisk. Her får du noen gode tips.

Sjekklister og oppskrifter

Sjekkliste før ferien

Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og mange gjør seg klare til å pakke kofferten på vei til sommerens eventyr. Vi har laget en liten sjekkliste til deg før du reiser.

Sparing og investering

10 råd for aksjeferskinger

Som nybegynner i aksjemarkedet, kan det virke svært komplisert å skulle plassere sparepengene andre steder enn i en sparekonto i banken. Har du lyst til å prøve deg i aksjemarkedet? Her er oppskriften for å komme igang.

Sjekklister og oppskrifter

10 energiråd ved kjøp av bolig

Er du på boligjakt og har funnet drømmehuset? Gjør en grundig vurdering av energikostnadene før du underskiver kjøpekontrakten.

Norsk Familieøkonomi