Medlemshistorier

Flyttet lånet - sparte 16 000 kroner i gebyr

«Sjekk boliglånsrenta», «Be om nye forsikringstilbud hvert eneste år», «Ikke stol blindt på banken din» er alle råd vi stadig gir og vil fortsette å gi. Du er kanskje lei maset, men selv den mest økonomiske av oss kan oppdage at en rask sjekk gir resultater.

Det er ikke uten grunn at vi minner om og anbefaler at man jevnlig undersøker vilkår og betingelser, både på boliglån og forsikringer. Mange er nok overbevist om at de har god kontroll og allerede har sikret seg de beste betingelsene, men i et marked som er i stadig endring kan det vise seg å ikke stemme likevel. Det gjorde det heller ikke for Lars.

Den siste tiden har markedet vært preget av renteøkninger og mange har kanskje tenkt at når samtlige banker hever renten er det mindre rom for å forhandle og sikre seg lavere rente. Det var kanskje det som gikk gjennom hodet til Lars også, men da han enda en gang ble oppfordret av oss til å sjekke sine vilkår bestemte han seg for å ta tak.

Lars har flyttet lånet sitt tidligere, faktisk bare for få år siden, med godt resultat. Han var vell noe skeptisk til om han ville nå frem denne gangen også. Likevel søkte Lars boliglån i en av bankene han hadde sett lå høyt på listen i vårt rentebarometer og ventet på svar.

Det tok ikke lang tid, og før han visste ordet av det fikk Lars innvilget boliglån med lavere rente, null kroner i etablering og ingen termingebyr! Ved å flytte boliglånet oppnådde han 0,15 prosentpoeng lavere effektiv rente, og har nå en av markedets aller beste boliglånsrente.

Rentereduksjonen i seg selv var mer enn Lars forventet, men termingebyret som nå var historie var virkelig rosinen i pølsa. Bare på dette punktet sparer Lars totalt 16 000 kroner i løpet av lånets resterende nedbetalingstid. Lars kommer nok ikke til å glemme denne erfaringen med det første, og vi håper han fortsetter å være årvåken og ikke går glipp av fremtidige besparelser også.

Veldig mange er nok som Lars og tror de har god kontroll på økonomien, men det viser seg altså ikke alltid å være tilfelle. En enkel prosess, helt elektronisk og uten særlig innsats gav Lars et resultat han overhodet ikke forventet. Kanskje det er på tide at du også sjekker?

Norsk Familieøkonomi